AllDrums on Facebook AllDrums on Twitter AllDrums on YouTube
AllDrums: Les op Akoestisch en Elektronische DrumsPrivéles bij AllDrumsNeem n Strippenkaart


Winfried op Pearl drums

De lessen bij ALLDRUMS

Je kunt je inschrijven voor PRIVÉLES of GROEPSLES. (klik voor direct info)

Maar eerst even iets over het 'lawaai':
'n Drumstel produceert veel geluid! Dát is bekend ;-) En omdat ALLDRUMS óók rekening houdt met o.a. jóuw buren, kun je, behalve op een akoestisch drumstel, ook op een elektronisch drumstel spelen...
Zo heeft iedereen er plezier van: Jij, omdat je kunt drummen wanneer jíj wilt. De rest van jouw familie, zij horen jou niet. De buren, die hebben ook geen 'last' van jou.
Dus: in Halsteren, Bergen op Zoom, Lepelstraat, Steenbergen, Dinteloord, Tholen, Poortvliet, Sint Annaland, Hoogerheide, Rilland, Ossendrecht...
ALLEMAAL DRUMS GELUKKIG!

Heb je thuis een akoestisch drumstel en je wilt ook het gevoel van elektronisch ervaren? Dan speel je tijdens de les gewoon elektronisch. Of andersom, helemaal geen probleem.

Bij ALLDRUMS ga je direct vanaf de eerste les DRUMMEN.
We gebruiken ook meteen het hele drumstel, werken aan gevoel voor ritme, coördinatie, motoriek, onafhankelijkheid en spelen allerlei oefeningen, wat er samen voor zal zorgen dat je snel een goeie rol in een band kunt vervullen.

Behalve mijn eigen lesmethode maak ik o.a. graag gebruik van de boeken van Arjen Oosterhout: ‘Real Time Drums’. De bijgeleverde zgn. ‘play-along’ cd’s geven je enorme steun en inzicht in het drummen in het algemeen. Begeleidend aan deze boeken heeft hij de serie: 'In Songs’. Hierin staan verschillende stijlen nummers, ook weer met een meespeel-cd.
Daarnaast zijn de boeken van Rick Latham, ‘Advanced Funk Studies’, en bv David Garibaldi enorm helpend voor zogenaamd ‘time playing’. En als drummer is dát wel een belangrijk onderdeel. Je leert van bladmuziek spelen, je leert hoe je de ruimte voor een zogenaamde ‘fill-in’ kunt benutten, ’n stuk presentatie... kortom, alle aspecten van het drummen komen voorbij.

En natuurlijk, heb je vragen over een nummer waar je een te gek drumstukje in hebt gehoord, helemaal geen probleem. Je neemt het mee of mailt het en we gaan samen uitzoeken hoe je dat het best kunt benaderen en spelen.

Ook het leren lezen van drumpartijen is één van de onderdelen wat we spelenderwijs behandelen. En al denk je: ‘Ja maar, ik wil drúmmen’, al gauw zul je merken hoeveel profijt en gemak je daarvan hebt. Het is simpelweg een communicatiemiddel, net als het reguliere alfabet.
En geloof me, na de éérste les heb je al ‘van papier’ gespeeld! Het is echt makkelijker dan je denkt!

Mocht je helemaal niets met noten lezen te maken willen hebben, dan benaderen we het natuurlijk op een andere manier. Het DRUMMEN staan bovenaan!

Privéles of Groepsles?

Bij ALLDRUMS kun je je inschrijven voor PRIVÉLES en GROEPSLES.


PRIVÉLES

Een PRIVÉLES is 1 op 1 les met de keuze tussen 30 of 45 minuten per week. Voor leerlingen t/m 12 jaar is er de mogelijkheid om Privéles 20 minuten per week te kiezen.

De les wordt 'op maat gemaakt' en ingevuld naar de behoeften en wensen van de leerling. Er is alle aandacht voor onafhankelijkheid, techniek, coördinatie, speeltechnieken, muziek lezen en schrijven.
De leerling krijgt opdrachten voor thuis mee om dit alles verder te leren beheersen.

Er is altijd contact met de ouders om de vorderingen en ontwikkelingen te bespreken, en de gewoontes om thuis te studeren verder te stimuleren.

Ook is het mogelijk 'om-de-week-lessen' te volgen, zowel 30 als 45 minuten.


GROEPSLES

De duur van de GROEPSLESSEN is in principe met 2 leerlingen 30 minuten per week. Maar, 2 privéles-leerlingen kunnen ook samen één uur lessen, als zijnde groepsles.
Heb je een ander idee of voorstel? Laat het me weten, in overleg komen we overal uit!

Tijdens de GROEPSLES is er aandacht voor het samenwerken en het opbouwen van een vaste routine. Leiderschap mogelijkheden worden bewust geïntegreerd in elke les.
Leerlingen leren om de verantwoordelijkheid voor hun eigen leren te nemen en tegelijkertijd anderen te ondersteunen.

Behalve onafhankelijkheid, techniek en coördinatie, wordt er gewerkt aan stukken, speciaal geschreven voor meerdere spelers.
Daarnaast is er volop aandacht voor het elkaar begeleiden van ritmes en fills.

Het indelen voor Groepsles gaat in overleg. Qua leeftijd, niveau en lestijd zullen de 2 leerlingen bij elkaar moeten passen.

Meer info over TARIEVEN? klik hier.


Winfried 2Winfried tijdens Slagwerkfestival Tilburg met TON DJKMAN
(o.a.Marco Borsato, Edsilia Rombley, 3J's) en
MICHAEL SCHACK
(o.a. Netsky, SquareElectric, Clouseau)
Winfried tijdens Slagwerkfestival Tilburg met Ton Dijkman en Michael Schack

Winfried live met ABBAnd
Privéles bij AllDrums