AllDrums on Facebook AllDrums on Twitter AllDrums on YouTube
AllDrums: Les op Akoestisch en Elektronische Drums


Winfried in 013, Tilburg


Roland drums

Wie is Winfried

Als kind van 8 jaar ging ik samen met ’n vriendje op pianoles. Echter, dat duurde slechts 3 jaar. Drummen werd m’n passie. Ik was 14 jaar toen ik m’n eerste drumstel kreeg. En voor het verstrijken van dat eerste jaar, was ik al aan het optreden.
Ik woonde in Bergen op Zoom en nam privéles van Chris Videler. Als er iémand van ontzettend grote invloed op mijn spel is geweest, was het wel Chris. Eind 1990 is hij geëmigreerd naar Amerika. Na jaren elkaar niet te hebben gesproken vind ik het super al weer jaren contact te hebben met hem.

Na verschillende bandjes en veel optreden kwam ik als 18 jarige in een country-rock band terecht, Silver Eagle Express (check het op 0.48" ;-). Met die band maakten we 2 lp’s en er kwamen verschillende singles uit. We werden uitgeroepen tot Nederlands beste country act, deden veel radio, tv en zelfs ’n trip naar het mekka van de country muziek, Nashville, volgde. In 2011 hebben we, na bijna 25 jaar, een te gek reünie-concert gedaan.

Na ruim 4 jaar was het tijd voor mij om verder te gaan. Ik ging spelen in ’n rockband,
Tax Free Jam. Naast reguliere optredens en festivals speelden we ook vele voorprogramma’s. Op het Rotterdams conservatorium is het volgen van workshops en masterclasses jarenlang meer regel dan uitzondering geweest: Hans Eijkenaar,
Jeff Porcaro (Toto), Vinnie Colaiuta, Alex Acuña.
Stuk voor stuk, keer op keer, een geweldige leerschool.

Uiteindelijk kwam ik terecht bij ’n begeleidingsband, Bluesette. Daarmee speelden we met bijna alle Nederlandse artiesten: Rob de Nijs, René Froger, Marco Borsato, Corry Konings, Albert West, Lee Towers. Ook begeleidden we buitenlandse acts als bv.
The Trammps.

Met enkele muzikanten van Bluesette stapten we over naar een andere begeleidingsband, Nightshift, uit Belgie. Daarmee hebben we voor ’n lange periode gespeeld met de Belgische zangeres Isabelle A. waarmee we behalve live shows, ook veel tv hebben gedaan.

Het optreden is nooit opgehouden. Als invaller bij vele bands, maar ook eigen bands / projecten hebben de revue gepasseerd. En, nog steeds... ;-)

Ook het inspelen van drumtracks doe ik met grote regelmaat.
Op de AllDrums Facebook timeline of het AllDrums / Winfried van Vliet YouTube kanaal kun je me aan het werk zien. Liken of subscriben kan uiteraard altijd ;-)

Lesgeven doe ik al meer dan 25 jaar. Ik vind het erg leuk om mijn kennis en ervaring over te brengen en te delen met zowel jong als oud. En dat gebeurt vanuit een lesboek, inspringen op een vraag die gesteld wordt, of muziek waar de leerling graag naar luistert. Het kan van alles zijn.

Maar vooral met veel enthousiasme!

Hopelijk tot snel...

Winfried akoestische drums


Winfried en de AllDrums studio white


AllDrumstel

Witte vintage goed klinkende drumkit